Ana Galán

Író. Spanyolországban született, gyerekkorát Madridban töltötte. 1989-ben New Yorkba költözött, ahol férjhez ment és három gyermeke született. Több mint tíz évig a New York-i Scholastic gyermekkönyvkiadó szerkesztőjeként dolgozott, majd 2008 nyarán elhatározta, hogy ezentúl az írásnak szenteli minden idejét. Számos spanyol és angol nyelvű gyermekkönyv szerzője: A nem, az nem, Billy bika, Ki visel itt szemüveget? A könyvtár titka. Első ifjúsági regényét 2011 tavaszán jelentette meg a spanyol Planeta Kiadó, Három év New Yorkban címmel. Ana ha éppen nem ír, fordít vagy szerkeszt, akkor vakvezető kutyákat nevel.

  Pablo Pino

  Illusztrátor. Argentínában született harmincegy évvel ezelőtt. Sokan azt mesélik, ceruzával a kezében érkezett a világra. Nem tudjuk, a legenda igaz-e, de azt igen, hogy mindig mindent lerajzol: gyerekeket, szörnyeket, óriásokat, házakat, kastélyokat, kutyákat, sárkányokat. Sok munkája jelent meg Argentínában és a világ más országaiban is. Alkotásaival gyakran szerepel kiállításokon. Szabadidejében kislányával rajzol, játszik, vág és ragaszt, bábukat készít, miközben egy közös könyv elkészítéséről álmodoznak.

   Simon Réka Zsuzsanna

   Műfordító. Erdélyi születésű, de Katalóniában élő író, aktív tagja a Könyvmutatványosok csapatának és az Író Cimborák nevű, kortárs meseírókat tömörítő társaságnak. Eddig megjelent mesekönyvei: Pukka és az évszakok, Ahány király, annyi mese.

    Kosaras Andrea

    A Nagyító Kiadó alapítója és vezetője. Amióta csak az eszét tudja, mindig nagyon szerette a könyveket, már 10 éves korában katalogizálta, rendezgette kis könyvtárát és saját készítésű ex librist ragasztott kedvenceibe. Arról ábrándozott, hogy könyvekkel fog dolgozni. Egy időre ez az álma feledésbe merült, de két évtizeddel később azt vette észre, hogy külföldi útjain a könyvújdonságokat méregetve azon morfondírozik, vajon tetszenének-e azok a magyar olvasóknak. Munka mellett elvégezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem könyvkiadói szakember képzését és belevágott a várva várt nagy kalandba, a könyvkiadásba.